Brandnetels - Vital By Nature

Vital By Nature
Ga naar de inhoud

Brandnetels

Kruiden
De belangrijkste tip voor het plukken brandnetels is om niet naar plekken te gaan waar pesticiden gebruikt zijn. Het is ook erg belangrijk om handschoenen te dragen als je het zelf gaat doen, anders zul je geprikt worden.

Je kunt brandnetels het hele jaar door plukken, maar de beste tijd van het jaar is van de lente tot de herfst.
Kies alleen de bovenste bladeren, ongeveer  de eerste 4 of 5  bladeren: deze zijn het zachtst.
Als je de netel gaat gebruiken, wacht dan 12 uur, dan zal het prikkende effect verdwenen zijn.
Nu je weet hoe je de plant kunt plukken, vertellen we je waarvoor je de plant kunt gebruiken. En natuurlijk: hoe gebruik je brandnetel?

Voordelen voor de gezondheid
Ontgiften
Brandnetel helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam, het reinigen van je bloed en verbeteren van de leverfunctie.

Ontstekingsremmend

De ontstekingsremmende eigenschappen van brandnetel maken de plant een uitstekende behandeling voor allerlei soorten pijn. Twee effectieve manieren voor gebruik zijn het consumeren of lokaal toepassen op het betreffende plek.


Tegen bloedarmoede
Dankzij voedingsstoffen als ijzer, foliumzuur, vitamine C en vele andere, is brandnetel heel goed voor je als je bloedarmoede hebt. Daarnaast helpt de plant om andere symptomen van vermoeidheid te voorkomen.

Antioxidant
Brandnetel bevat antioxidanten, en die voorkomen of vertragen de cellulaire veroudering die door vrije radicalen veroorzaakt wordt. Dit effect werkt zowel inwendig als uitwendig.

Verlaging bloedsuikerspiegel
Verlaging bloedsuiker


Brandnetel heeft een hypoglycemisch effect, met andere woorden het helpt bij het verlagen van hoge bloedsuikerspiegels.

Voor je huid
Het consumeren of toepassen van brandnetel op je je huid in de vorm van maskers of kompressen zal helpen om je huid te zuiveren. Dus kan het ook helpen bij het behandelen of zelfs voorkomen van verwante aandoeningen zoals:

acne
dermatitis
eczeem
psoriasis

Voor je haar
Brandnetel bestrijdt roos, reguleert de productie van talg en voorkomt haaruitval. En als laatste tip: wist je dat je brandnetelconcentraat kunt gebruiken om je haar lichter te maken nadat je het met je gewone shampoo hebt gewassen? Je kunt ook in de winkel kijken voor haarverzorgingsproducten die brandnetel bevatten.

Verlicht pijn
De natuur gaf ons een pijnstiller in de vorm van deze krachtige plant. Je kun brandnetel in het bijzonder gebruik voor pijn in gewrichten en spieren.

Over ons
Wij selecteren met zorg mooie en gezonde producten
OPENINGS TIJDEN

U kunt bij ons 24/7  bestellingen plaatsen
Wij proberen uw bestelling z.s.m. te versturen
Vital By Nature
Terug naar de inhoud