Paddenstoelen zijn erg gezond - Vital By Nature

Vital By Nature
Ga naar de inhoud

Paddenstoelen zijn erg gezond

Kruiden
Paddenstoelen
Hoewel paddenstoelen geen volwaardige vleesvervangers zijn, zitten ze wel vol gezonde voedingsstoffen. Wat je favoriet ook is - cantharel, oesterzwam, shiitake of portobello - alle paddenstoelen leveren vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen. Dit zijn zeven redenen om vaker paddenstoelen te eten:
1.Goed humeur en sterke botten
Paddenstoelen vormen de enige plantensoort die vitamine D bevat. Deze zonneschijnvitamine geeft je een goed humeur en zorgt voor sterke botten. Dat levert pasta met paddenstoelen en knoflook je dus ook op.
2. Meer energie
We hebben B-vitamines nodig voor meer energie en paddenstoelen reiken die op een presenteerblaadje aan. Vooral witte champignons en oesterzwammen bevatten behoorlijk wat vitamine B2 en B3. Veel paddenstoelen zijn rijk aan het mineraal koper, dat eveneens goed is voor je energiepeil. Maak eens een oesterzwammenomelet om van dat energieverhogende effect te profiteren.
3. Goed voor je blaas
Shiitakes zijn goed voor je blaas door de grote hoeveelheid selenium die deze paddenstoelen bevatten. Hoe meer selenium in ons lijf, hoe beter onze blaas beschermd is. Maak eens een hoisin witlofwok met shiitakes om te genieten van deze lekkere paddenstoelen en hun gezondmakende effect. Ook tofu met bosui en shiitakes is supergezond, als je tenminste kiest voor tofu zonder conserveringsmiddelen
4. Sterke weerstand
Er zijn aanwijzingen dat gewone witte champignons onze weerstand kunnen versterken. Dat doen ze onder andere door de gunstige bacteriën in onze darmen te voeden. Als je weet dat zo’n 80 procent van onze weerstand zich in onze darmen bevindt, begrijp je dat paddenstoelen kunnen bijdragen aan een krachtig immuunsysteem. Gebruik champignons dus volop in allerlei gerechten, van pastasaus tot groenteomelet. Ook lekker en gezond zijn gebakken knoflookchampignons.
5. Goed voor je hart
Alle paddenstoelen bevatten een soort vezels die je cholesterolwaarden verbetert en je hart gezond houdt. Ook het mineraal kalium is in grote hoeveelheden in paddenstoelen aanwezig. Portobello’s bevatten zelfs evenveel kalium als bananen. Dit mineraal speelt een belangrijke rol als het gaat om de gezondheid van je hart. Wil je van dit gunstige effect gebruikmaken, kook dan eens kapucijners met portobello’s en geitenkaas.
6. Goed voor je gewicht
Paddenstoelen hebben een hoge voedingswaarde en bevatten vrijwel geen calorieën. Dat is perfect als je wilt afvallen of je gezonde gewicht wilt behouden. Met slechts weinig calorieën krijg je namelijk een heleboel voedingsstoffen binnen, zodat je lange tijd een verzadigd gevoel hebt. Daardoor grijp je minder snel naar ongezonde tussendoortjes. Een recept met een bijzonder hoge voedingswaarde is paddenstoelen-linzenbrood. Juist de combinatie van paddenstoelen en linzen zorgt voor een voedzame maaltijd die je urenlang een aangenaam verzadigd gevoel geeft.
Tip: gebruik zoete aardappels voor de aardappelpuree als je op je gewicht wilt letten.
7. Goed voor je algehele gezondheid
Vooral groenten en fruit met felle kleuren zouden veel celbeschermende antioxidanten bevatten. Maar vergeet portobello’s niet. Deze paddenstoelen bevatten evenveel antioxidanten als rode peper. Je had vast nooit gedacht dat zo’n heerlijk gerecht als gevulde portobello je cellen en weefsels zou beschermen tegen vrije radicalen. Net zo goed als quinoa-portobelloburgers trouwens.
Andere gezondheidsvoordelen van paddenstoelen
Er zijn aanwijzingen dat paddenstoelen de achteruitgang van onze hersen kunnen tegengaan. Het is dus goed voor je brein om spaghettipompoen met cantharellensaus klaar te maken.
De vezels in paddenstoelen die gezond zijn voor je hart, helpen daarnaast je suikerspiegel in balans te houden. Hierdoor heb je minder kans op het ontwikkelen van suikerziekte ofwel diabetes type 2.
Wil je eens wat bijzonders eten en volop van alle gezonde eigenschappen van paddenstoelen profiteren, maak dan een complete paddenstoelenschotel klaar. Niet alleen heel gezond, maar vooral heel lekker!

Heb je nu niet voldoende tijd om de paddenstoelen in een maaltijd te verwerken dan kun je ook je dagelijkste hoeveelheid nemen met capsules.
Ikzelf gebruik dagelijks Mycomplex om zo weerstand op te bouwen tegen de hooikoorts en dt werkt voor mij uitstekend.
Mushrooms4Life
Paddenstoelen
De Maitake paddenstoel is een smakelijke paddenstoel om op te eten. Met dit supplement ervaar je de kracht van de Maitake op een heel ander niveau. Deze paddenstoel heeft een groot pallet aan wateroplosbare vezels, mineralen, vitaminen en tal van aminozuren.
22.95 €(incl. Btw)
Toevoegen
Paddenstoelen
* Mentale focus en helderheid.
* Cognitieve achteruitgang.
* Angst en depressie.
29.95 €(incl. Btw)
Toevoegen
Paddenstoelen
* Versterkt het immuunsysteen.
* Ondersteuning tijdens het griepseizoen. * Ondersteuning bij schommelingen van de bloedsuikers. * Verlicht klachten bij astma.
29.95 €(incl. Btw)
Toevoegen
Paddenstoelen
* Natuurlijke antihistamine.
* Allergieen (bijv hooikoorts).
* Ontstekingstemmend (bijv. eczeem).
29.95 €(incl. Btw)
Toevoegen
Foodsporen
Iedereen, elke dag, een beetje gezonder. Dat is wat wij met Foodsporen willen bereiken. Wij geloven namelijk in de helende werking van paddenstoelen uit de oude traditionele geneeswijze van onze voorouders. Dankzij recente wetenschappelijke studies zijn deze vitaliserende paddenstoelen in een nieuw daglicht komen te staan. Paddenstoelen zijn onmisbaar bij het verkrijgen en behouden van een gezonde levensstijl.
Foodsporen
Verrijkt Chaga extract;
- Helpt bij de normale werking van het immuunsysteem
- Draagt bij aan een gezonde celdeling
- Is van belang voor de vorming van rode bloedcellen
29.95 €(incl. Btw)
Toevoegen
Foodsporen
Het Verrijkt Lion’s mane vloeibaar extract;
- Draagt bij aan (hersen- en zenuwfuncties betrokken bij) de concentratie, het leervermogen en het geheugen
- Goed voor de geestelijke balans
- Draagt bij aan meer geestelijke energie
29.95 €(incl. Btw)
Toevoegen
Foodsporen
Het Verrijkt Lion’s mane vloeibaar extract;
- Draagt bij aan (hersen- en zenuwfuncties betrokken bij) de concentratie, het leervermogen en het geheugen
- Goed voor de geestelijke balans
- Draagt bij aan meer geestelijke energie
29.95 €(incl. Btw)
Toevoegen
Over ons
Wij selecteren met zorg mooie en gezonde producten
OPENINGS TIJDEN

U kunt bij ons 24/7  bestellingen plaatsen
Wij proberen uw bestelling z.s.m. te versturen
Vital By Nature
Terug naar de inhoud